Här ser du sporten billigast

Fotboll

Allsvenskan och Superettan

För att följa de två högsta fotbollsligorna i Sverige, Allsvenskan och Superettan, har du flera alternativ. Max erbjuder dessa ligor med tillägget ”Sport” för 349 kronor per månad, om du väljer ”Bas”-abonnemanget. Utvalda matcher visas även på Kanal 5. TV4 Play + Sport kostar 399 kronor i månaden, men om du binder abonnemanget i 12 månader blir kostnaden 299 kronor per månad.

Champions League

Champions League visas på Viaplay med abonnemanget ”Total” för 699 kronor i månaden.

Europa League och Europa Conference League

Dessa båda turneringar sänds från och med 2024 på Disney Plus, och det billigaste abonnemanget med reklam kostar 59 kronor i månaden.

Premier League

För att se Premier League behöver du Viaplays ”Total”-abonnemang för 699 kronor i månaden. Amazon Prime Video sänder också en match per vecka, den tidiga lördagsmatchen, för 59 kronor i månaden.

La Liga

TV4 Play + Sport visar La Liga för 399 kronor i månaden, eller 299 kronor om du binder abonnemanget i 12 månader.

Serie A

Sent om sider blev det klart att TV4 play + förlänger rättigheterna till Serie A. Det betyder att du kan se italienska högstaliga med TV4 play + Sport för 399 kronor i månaden, men om du binder abonnemanget i 12 månader blir kostnaden 299 kronor per månad.

Damallsvenskan

Damallsvenskan sänds på Viaplay med abonnemanget ”Medium” för 399 kronor i månaden. Om du binder ditt avtal i ett år sjunker priset till 299 kronor. 

Nations League för herrar 2024/2025

Viaplay sänder Nations League, och du behöver abonnemanget ”Medium” för 399 kronor i månaden för att se turneringen, eller 299 kronor om du binder avtalet i ett år.

Ishockey

SHL, Hockeyallsvenskan och SDHL

All svensk ishockey sänds på TV4 Play + Sport Total för 549 kronor i månaden, eller 449 kronor om du binder abonnemanget i 12 månader.

Champions hockey league

CHL sänds på Viaplay och du behöver Viaplay abonnemanget ”Medium” för 399 kronor i månaden, eller 299 kronor om du binder avtalet i ett år.

NHL

För att se NHL behöver du Viaplay Total. Abonnemanget kostar 699 kronor i månaden.

Alpint och längdskidor

Världscuptävlingarna visas på Viaplay Medium för 399 kronor i månaden.

Skidskytte

SVT sänder skidskyttetävlingar, inklusive världscupen och VM, fram till 2026.

Amerikansk fotboll

TV4 Play + Sport sänder 130 NFL-matcher per säsong för 399 kronor i månaden, eller 299 kronor om du binder abonnemanget i 12 månader.

Basket

TV4 Play + Sport visar NBA för 399 kronor i månaden, eller 299 kronor om du binder avtalet. Alternativt kan du använda NBA:s egen streamingtjänst, som kostar 150 kronor i månaden.

Cykel

Max sänder de tre stora ”grand tours” med sporttillägget för 89 + 260 kronor i månaden.

Formel 1

Viaplay Total sänder Formel 1 för 699 kronor i månaden. Ett billigare alternativ är F1TV, där abonnemanget kostar 3,49 euro per månad eller 29,99 euro per år.

Friidrott

SVT och TV4 delar på sändningarna av Diamond League.

Golf

Max sänder PGA-touren med sporttillägget för 349 kronor i månaden. Viaplay Medium visar masterstävlingarna och LPGA-touren för 399 kronor i månaden, eller 299 kronor om du binder avtalet i ett år.

Skidskytte

SVT sänder skidskyttetävlingar, inklusive världscupen och VM, fram till 2026.

Tennis

Alla grand slam-turneringar sänds på Max med sporttillägget för 349 kronor i månaden.

Kan jag samla flera paket på ett ställe?

Ja, det kan du. Hos Allente och Telia kan du teckna flera eller samlade i deras paket. Det är dock en storm på väg där. Inom kort är det dags att förlänga avtalet mellan Telia och Viaplay. 

Viaplay kommer att vilja ha mycket mer betalt för sitt innehåll och Telia kommer, såklart, att vilja betala så lite som möjligt för allt innehåll. Inget konstigt med det. Men, då ska man också komma ihåg att det är marknadens två girigaste aktörer som sitter på varsin sida om förhandlingsbordet. Med andra, det är dukat till sluggerfest där bådas förhandlingstaktik är kör över din motpart. Som sportälskare är det bara att gilla läget och vänta in striden. Senast de satt vid förhandlingsbordet var Telias kunder utan Viaplays rättigheter i ungefär ett halvår, det ersattes med BritBox. Det ansåg Telia var samma sak som premier league, båda var ju trots allt ifrån Storbritannien gick kanske resonemanget. Priset sänktes marginellt också efter att kunder klagat.

Med andra ord behöver du tänka igenom riskerna med att köpa Telias paket noggrant eftersom risken för att du kommer att bli av med viaplayutbudet inom kort är hög. 

All information om abonnemangen och deras priser kommer ifrån streamingtjänsternas hemsidor.

Sporträttigheter.se reserverar sig för eventuella prisändringar som de olika streamingbolagen har gjort efter artikelns uppdatering.